SPANNENDE VONDST IN ASSEN!

Onze gidsen zijn het hele jaar bezig met onderzoek naar meer informatie over de locaties van onze tours.

In Assen zijn we op het spoor gekomen van een opstand in de kazerne, meer dan negentig jaar geleden. Dankzij de Asser Historische Vereniging hebben archiefstukken en krantenknipsels de gids het verhaal onthuld van de dramatische herhalingsoefeningen die uitmondden in rellen waarbij een onschuldige soldaat het leven liet. Maar het verhaal van de kazerne eindigt niet bij deze dood… Maar dat is een duister verhaal dat in het donker van de nacht verteld moet worden. Daarnaast klinkt er af en toe een mysterieuze gong in de Asser binnenstad, wordt er gezocht naar een duim en komen dappere bezoekers eindelijk te weten waarom de wandelingen beginnen en eindigen in de buurt van de abdijkerk. Of liever gezegd: in de buurt van de Brink, het oudste kerkhof van Assen!

We kunnen u hier niet veel meer vertellen, maar tijdens een spannende wandeling door de duistere straten van Assen zal dit alles duidelijk worden….