Column Assen

Flash, een felle lichtflits schiet door de duistere nacht in een oud straatje in het centrum van Assen. Flash, er volgt nog een flits. En nog een. In die korte momenten van licht is een groep van ongeveer twintig mensen zichtbaar. Ze lopen achter mij aan, een duistere gedaante met een lantaarn die strak voor zich uit kijkt.

U weet natuurlijk dat onze gidsen in vier steden in Nederland elke week een spannende wandeling maken in het donker. Een wandeling met griezelige verhalen over de duistere geschiedenis van de stad. Maar vanavond loop ik geen Ghost Tour. Vanavond loop ik met een groep figuranten en een fotograaf door Assen. We zijn druk bezig met het maken van nieuwe foto’s voor de promotie van zowel de Ghost Tours Assen als Ghost Tours Nederland. Die flitsen aan het begin van deze tekst komen van de camera van de fotograaf, die al de hele avond hard aan het werk is. Deze fotoshoot is natuurlijk al langere tijd in ontwikkeling. Weken geleden hebben we het concept voor de shoot bedacht en oproepen geplaatst op sociale media. Want voor dit idee hebben we jullie nodig, onze bezoekers.
Ghost Tours Nederland bestaat dit seizoen 5 jaar! En dat gaan we natuurlijk vieren. In onze campagne staan de bezoekers in de spotlights. Want zonder jullie, ons publiek, waren de Ghost Tours nooit zo’n groot succes geworden. En zeg eens eerlijk… onze gidsen voelen zich niet echt thuis in dat felle licht.
In de nieuwe campagne laten we zien dat de Ghost Tours voor iedereen zijn. Daarnaast hebben de fotograaf en een superlieve vriendin samen met mij een heleboel gave foto’s gemaakt in het donkere centrum van Assen, toen de figuranten al naar huis waren. Ik kan niet wachten deze geweldige foto’s met jullie te delen. En ik wil iedereen bedanken: bezoekers, familie, vrienden en collega’s. Want de Ghost Tours zijn voor mij vooral bijzonder omdat we het samen doen. Zonder de reacties uit het publiek en de vele gesprekken voor en achter de schermen met alle betrokken mensen zijn de Ghost Tours lang zo leuk niet .
Assen bij nacht voelt inmiddels meer als ‘mijn’ stad dan Assen bij daglicht. Ik ben met veel plezier aan mijn vierde seizoen in Assen begonnen en hoop velen van jullie (opnieuw) te ontmoeten tijdens dit bijzondere jaar voor de Ghost Tours!