TIP UIT BREDA De moeite waard om terug te komen…
als je durft!

De nachten worden korter en met nog een kleine maand voor het einde van het ghost tour seizoen kijken we langzaam maar zeker terug. Ieder jaar kent zo zijn bijzonderheden. De momenten waar wij het meest van smullen zijn die wanneer wij een nieuwe spooklocatie op het spoor komen.

Soms brandt het verlangen om al deze verhalen in een nieuwe tour te gieten, maar de locaties laten zich niet altijd kiezen. Soms liggen de locaties buiten de route of valt er simpelweg geen compacte tour van te creëren. Heel af en toe, kunnen we deze verhalen in de huidige tour verwerken, zoals in de midwinter editie van Breda. En soms moeten we de verhalen aanpassen, nadat er nieuwe spookachtige feiten op tafel zijn komen te liggen.

In Breda is bijvoorbeeld zo’n locatie. Wellicht, als u deze tour al bewandeld hebt, zult u het verhaal van de ‘dames van plezier’ van de kloosterkazerne nog wel herkennen. Een tijdje geleden doken er archiefstukken op over de bordelen in de omgeving en de verhalen dat Napoleon zélf extra manschappen naar Breda zou hebben gestuurd voor klandizie van deze dames (en de hoeveelheid soa’s die daarop volgde). Ook bleek deze prachtige locatie niet alleen een plek des onheils voor deze schaarsgeklede dames, ook de nonnen schijnen niet allemaal de weg naar de hemelpoorten gevonden te hebben. Personeel van het casino vertelde ons dat er regelmatig schimmen op de camerabeelden te zien zijn die in het echt niet waarneembaar zijn.

Zo kan het gebeuren dat de verhalen in de loop der tijd uitgebreid worden of afwijken van de eerste tours. Het loont dus om na een tijdje nog eens op ontdekking te gaan met een bekende Ghost Host en je zult ontdekken dat er na al die wandelingen steeds weer iets nieuws te ontdekken valt.

Komt u ons vergezellen tijdens onze laatste tours, of zien we u volgend jaar terug?