COLUMN TILBURG

Deze columns bieden u een kijkje achter de schermen van onze Ghost Tours. Een van onze gidsen zet elke duistere gedachte op papier en deze keer kruipt Anne Timmermans (gids van Ghost Tours Tilburg en nu tijdelijk ook Oisterwijk) in de pen!

Duistere humor is een van onze specialiteiten, dus toen in December 2019 de eerste verhalen over Corona in het nieuws kwamen, maakten onze gidsen er nog grapjes over!

Vol weemoed denk ik terug aan de tijd dat we nog met groepen van 20 personen de stad in het donker mochten verkennen. Die tijd dat ik nog zei: “Kruip lekker dicht tegen elkaar aan, want de aanwezigheid van geesten kan de temperatuur flink doen dalen…” Wisten wij veel…

Hoe dichter het virus bij ons in de buurt kwam, hoe grimmiger het werd. Het carnavalsgedruis in Tilburg bleek een “superspreader event” en zo ging Brabant in lockdown.

Na de laatste tours vóór de lockdown dachten we nog niet aan het nieuwe seizoen, want tegen oktober zou het toch wel over zijn? Ik hoor het mezelf nog zeggen: “Nee joh, dat kán niet zolang duren! Tegen die tijd is er een vaccin, of hebben we op zijn minst iets anders slims bedacht om dat virus te bevechten!” Ja, u mag hierom lachen!

Het duurde niet lang voordat de eerste kleine ondernemers en horecagelegenheden omvielen.

Het zijn grimmige tijden, maar één ding kan ik jullie verzekeren: Ghost Tours Nederland komt hier doorheen! Onze filosofie: Als je niet van het duister kunt winnen, omarm het dan en maak een deal met de duivel… Of in ons geval… met het Natuurtheater in Oisterwijk!

Het afgesloten buiten theater omringd door bossen biedt tal van mogelijkheden om mensen op een veilige manier te entertainen, dus Ghost Tours Tilburg werd tijdelijk Ghost Tours Oisterwijk. Wij schreven in recordtempo een gloednieuwe tour, compleet met originele muziek! Het openingsweekend was een groot succes en de reacties zijn gelukkig nét zo enthousiast als in Tilburg!

Wanneer we na deze extreme lockdown weer terugvloeien in de “lockdown light” (waarbij 30 personen in het theater mogen, horeca nog steeds gesloten) kunnen ook deze tours weer gaan lopen.

Bitterzoet, overigens, want Breda en Den Bosch liggen momenteel nog steeds stil. Ook zij onderzoeken mogelijkheden in de buurt, maar het Natuurtheater in Oisterwijk blijkt tot nu toe tamelijk uniek!

Er zijn veel mensen die vragen of ze iets voor ons kunnen doen. Dat kan zeker! Allereerst kunnen jullie natuurlijk meelopen met de Corona-proof Ghost Tour! Kaarten reserveren kan via www.ghosttours.nl/oisterwijk

Maar het allerbelangrijkste: Houd afstand van elkaar en denk aan je medemens, zodat het virus zich niet kan verspreiden.

Wij hopen dat we in het volgende seizoen weer in alle steden kunnen lopen en onze fans nog een lang en gruwelijk leven tegemoet mogen gaan!