Algemene voorwaarden

Op tijd zijn
De tour vertrekt altijd op de afgesproken tijd en later aansluiten bij de tour is niet mogelijk. Zorg dat u uiterlijk 10 minuten voor de starttijd aanwezig bent, zodat de andere gasten niet op u hoeven te wachten. Parkeertips, looproutes en tijden worden genoemd in uw bevestigingsmail, zodat u zich goed kunt voorbereiden.

Weeralarm
Bij regen en sneeuw gaat de tour altijd door, behalve wanneer er een officieel weeralarm wordt afgegeven en wij daarover contact met u opnemen. U krijgt dan de mogelijkheid om een andere datum uit te kiezen. In het geval van een weeralarm wordt u telefonisch of per email verwittigd. Houdt uw mail en telefoon dus goed in de gaten. Hoort u niets, gaat de tour gewoon door.

Veiligheid
Tijdens de tour bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid in het verkeer. De gids houdt de groep goed in de gaten en wacht op eventuele achterblijvers, steek dus niet gehaast over!

Toiletbezoeken
Tijdens de tour is het niet mogelijk om te stoppen voor een toiletbezoek, tenzij er medische noodzaak is. In geval van medische noodzaak dient u de gids uiterlijk 24 u van tevoren hierover te informeren, zodat er passende maatregelen getroffen kunnen worden.

Leeftijdsadvies – Geen schrikeffecten
Een ghosttour heeft geen schrikeffecten, of fright-night-achtige taferelen. De tour bevat wél lugubere verhalen over onder andere bloederige onthoofdingen, volwassen taal en daarbij is het een fikse wandeling. De grensleeftijd van 12 jaar is een advies. Wij gaan er vanuit dat u zelf het beste kunt inschatten of uw kind hier klaar voor is.

Alcohol niet toegestaan
Voor openbare dronkenschap en alcohol gebruik gelden bij de Ghosttour dezelfde regels als in een openbare ruimte. Tijdens de tour zijn verdovende middelen / openbare dronkenschap niet toegestaan. Indien u onder invloed van verdovende middelen bij de tour arriveert en daardoor mogelijk andere gasten tot last bent, heeft de tourgids het recht om u te weigeren, zonder restitutie van betaling.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleren / no show voor reguliere tours
Met uw reservering gaat u een betalingsverplichting aan. Wij lopen met kleine groepen en rekenen op uw komst. Ook wanneer het regent, of koud is, wachten wij op u. Annuleren voor boekingen tot 2 personen kan tot uiterlijk 72 uur van tevoren. Bij latere annuleringen, of afwezigheid zonder bericht, zijn wij genoodzaakt de voor u gereserveerde plaatsen in rekening te brengen.

Annuleren groepsreserveringen voor reguliere tours (vanaf 3 personen)
Voor het annuleren van groepsreserveringen voor reguliere tours gelden aangepaste voorwaarden:
Het annuleren van groepsreserveringen van 3 personen kan tot uiterlijk 1 week van tevoren.
Het annuleren van groepsreserveringen van 4 tot 6 personen kan tot uiterlijk 3 weken van tevoren.
Het annuleren van groepsreserveringen van 7 tot 10 personen kan tot uiterlijk 4 weken van tevoren.
Het annuleren van groepsreserveringen van meer dan 10 personen kan tot uiterlijk 5 weken van tevoren.
Bij latere annuleringen zijn wij genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.
Indien er 1 of 2 personen minder meekomen van een groepsreservering, gelden dezelfde regels als bij reguliere annuleringen

Annuleren of verzetten van  privé tours
Het annuleren, of verzetten van een privé tour op een reguliere tour avond (vrijdag of zaterdagavond):
Tot uiterlijk 5 weken van tevoren.

Het annuleren van een privé tour op een niet-reguliere tour avond (zo t/m do):
Tot uiterlijk 3 weken van tevoren.

Het verzetten van een privé tour op een niet-reguliere tour avond (zo t/m do):
Kan op elk gewenst moment in overleg met de tour gids.

Indien u een privé tour naar een andere datum verzet, kunt u de tour niet meer annuleren.

Privacybeleid

Privacy beleid Ghost Tours Nederland:
De gegevens die door u aan ons verstrekt worden, worden enkel gebruikt om uw reservering te bevestigen en u relevante informatie over uw reservering toe te sturen per email.

Uw telefoonnummer gebruiken wij enkel om contact met u te kunnen opnemen in noodgevallen met betrekking tot de tour. (noodweer en andere onvoorziene omstandigheden).

Uw gegevens worden tot maximaal 1 jaar nadat de tour heeft plaatsgevonden bewaard.

Indien u aangeeft lid te willen worden van onze nieuwsbrief (max 1 x per maand), of op de hoogte gehouden te worden van kortingen (max 2 e-mails per jaar), bewaren wij uw gegevens totdat u zich afmeldt van deze service.
Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

(versie: januari 2022)