Algemene voorwaarden

Op tijd zijn
De tour vertrekt altijd op de afgesproken tijd en later aansluiten bij de tour is niet mogelijk. Zorg dat u uiterlijk 10 minuten voor de starttijd aanwezig bent, zodat de andere gasten niet op u hoeven te wachten. Parkeertips, looproutes en tijden worden genoemd in uw bevestigingsmail, zodat u zich goed kunt voorbereiden.

Weeralarm
Bij regen en sneeuw gaat de tour altijd door, behalve wanneer er een officieel weeralarm wordt afgegeven en wij daarover contact met u opnemen. U krijgt dan de mogelijkheid om een andere datum uit te kiezen. In het geval van een weeralarm wordt u telefonisch of per email verwittigd. Houdt uw mail en telefoon dus goed in de gaten. Hoort u niets, gaat de tour gewoon door.

Veiligheid
Tijdens de tour bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid in het verkeer. De gids houdt de groep goed in de gaten en wacht op eventuele achterblijvers, steek dus niet gehaast over!

Toiletbezoeken
Tijdens de tour is het niet mogelijk om te stoppen voor een toiletbezoek. Indien er sprake is van een medische noodzaak, kunnen wij eenmalig onze route aanpassen om een kort toiletbezoek mogelijk te maken. Gelieve dit uiterlijk 24 u van tevoren te melden bij onze gids, zodat wij de juiste voorbereidingen kunnen treffen.

Leeftijdsadvies – Geen schrikeffecten
Een ghosttour heeft geen schrikeffecten, of fright-night-achtige taferelen. De tour bevat wél lugubere verhalen over onder andere bloederige onthoofdingen, volwassen taal en daarnaast is het een fikse wandeling. De grensleeftijd van 12 jaar is een advies. Wij gaan er vanuit dat u zelf het beste kunt inschatten of uw kind hier klaar voor is.

Alcohol niet toegestaan
Voor openbare dronkenschap en alcoholgebruik dient de Ghosttour zich te houden aan de algemene wetgeving voor de openbare ruimte. Tijdens de tour zijn verdovende middelen / openbare dronkenschap niet toegestaan. Indien u onder invloed van verdovende middelen bij de tour arriveert en daardoor mogelijk andere gasten tot last bent, heeft de tourgids het recht om u te weigeren, zonder restitutie van betaling.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleren / no show voor reguliere tours
Vergelijkbaar met de aankoop van theater- of concertkaarten, gaat u met uw reservering een betalingsverplichting aan. Wij lopen met kleine groepen en rekenen op uw komst, ook wanneer het regent, of koud is, wachten wij op u. Annuleren voor boekingen tot 2 personen kan tot uiterlijk 4 dagen van tevoren. Bij latere annuleringen, of afwezigheid zonder bericht, zijn wij genoodzaakt de voor u gereserveerde plaatsen in rekening te brengen. U kunt er ook voor kiezen om uw reservering over te dragen aan iemand anders die in uw plek gaat.

Annuleren groepsreserveringen voor reguliere tours (vanaf 3 personen)
Voor het annuleren van groepsreserveringen voor reguliere tours gelden daarom aangepaste voorwaarden:
Het annuleren van groepsreserveringen van 3 personen kan tot uiterlijk 2 weken van tevoren.
Het annuleren van groepsreserveringen van 4 tot 6 personen kan tot uiterlijk 4 weken van tevoren.
Het annuleren van groepsreserveringen van 7 tot 10 personen kan tot uiterlijk 5 weken van tevoren.
Het annuleren van groepsreserveringen van meer dan 10 personen kan tot uiterlijk 6 weken van tevoren.
Bij latere annuleringen zijn wij genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.
U kunt er ook voor kiezen om uw reservering over te dragen aan iemand anders die in uw plek gaat.
Indien er 1 of 2 personen minder meekomen van een groepsreservering, gelden dezelfde regels als bij reguliere annuleringen voor 1 of 2 personen

Annuleren of verzetten van  privé tours
Het annuleren, of verzetten van een privé tour op een reguliere tour avond (vrijdag of zaterdagavond):
Tot uiterlijk 6 weken van tevoren.

Het annuleren van een privé tour op een niet-reguliere tour avond (zo t/m do):
Tot uiterlijk 3 weken van tevoren.

Het verzetten van een privé tour op een niet-reguliere tour avond (zo t/m do):
Kan op elk gewenst moment in overleg met de tour gids.

Indien u een privé tour naar een andere datum verzet, kunt u de tour niet meer annuleren.

Privacybeleid

Privacy beleid Ghost Tours Nederland:
De gegevens die door u aan ons verstrekt worden, worden enkel gebruikt om uw reservering te bevestigen en u relevante informatie over uw reservering toe te sturen per email.

Uw telefoonnummer gebruiken wij enkel om contact met u te kunnen opnemen in noodgevallen met betrekking tot de tour. (noodweer en andere onvoorziene omstandigheden).

Uw gegevens worden tot maximaal 1 jaar nadat de tour heeft plaatsgevonden bewaard.

Indien u aangeeft lid te willen worden van onze nieuwsbrief (max 1 x per maand), of op de hoogte gehouden te worden van kortingen (max 2 e-mails per jaar), bewaren wij uw gegevens totdat u zich afmeldt van deze service.
Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

(versie 2023)