Al vanaf maart worstelen wij zoals vele anderen met de Corona maatregelen en het wel of niet doorzetten van onze reguliere tours. De regels kunnen per stad verschillen en kunnen elk moment veranderen door nieuwe maatregelen. Daarom hebben wij in de meeste gevallen besloten om tijdelijk te stoppen met de reguliere tours (Tilburg, Breda en Den Bosch)

Echter, gaan we ook niet bij de pakken neerzitten.

In samenwerking met het Natuurtheater Oisterwijk ontwikkelde wij een speciale Corona-special in het Oisterwijkse Natuurtheater. Het mooie theater bevind zich op een groot, maar besloten buitenterrein dat op de afgesproken tijdstippen exclusief toegankelijk is voor onze tours. We schreven speciaal voor dat theater een kortere tour (45 minuten) voor kleine, exclusieve groepen en hanteren strenge voorwaarden.

De regels per 13 oktober schrijven voor dat in theaters binnen max 30 personen mogen zijn (op anderhalve meter afstand) en in buitentheaters 40 personen. Omdat wij voor iedereen optimale omstandigheden willen creëren om op veilige en prettige manier van theater te genieten, hebben wij het aantal bezoekers  gereduceerd tot max 15 personen per voorstelling.
Er zijn dus nooit meer dan 15 personen op het (enorme!) terrein aanwezig. Er is dus ook voldoende ruimte om afstand van elkaar te houden.

Op het tijdstip dat wij spelen is alle horeca op het terrein gesloten (ook als de horeca landelijk open mag, sluit het aangelegen Boscafé vóór aanvang van onze tours). Dit is een bewuste keuze om groepsvorming na afloop van de tour te voorkomen. Kortom: Wij zien u na de tour graag meteen weer in de auto te stappen, zodat u hem thuis zo snel mogelijk in uw nachtmerries kunt verwerken. 😉

Wij hebben ons best gedaan om veilige omstandigheden te creëren in het theater, maar spreken ook uw persoonlijke verantwoordelijkheidsgevoel aan. Wij verzoeken u om aan uw kwetsbare medemens te denken en zelf ook goed te letten op zaken als afstand bewaren. Als u het prettig vindt om naast de geldende maatregelen, ook een mondkapje te dragen, moedigen wij dat van harte aan.

Tot slot: Wij zijn enorm bevoorrecht met een prachtplek als het Natuurtheater en dankbaar dat we in deze tijd nog theater te kunnen maken. Om dat zo te houden, dienen wij ons strikt aan de regels te houden. Wij rekenen op uw begrip, steun en medewerking.

Jazeker! We vinden het wel fijn als je van tevoren laat weten dat je in een rolstoel zit, want sommige routes worden hiervoor een beetje aangepast.

U kunt zowel pinnen als contant afrekenen in Tilburg, Den Bosch en Breda. Dit kan voor aanvang van de tour, direct bij de gids.
In Assen kunt u alleen contant afrekenen.

Dat verschilt per stad, maar zal altijd tussen de 2 en 5 KM liggen. Omdat we tussendoor ook op sommige plekken stilstaan, is het toch verstandig om fijne wandelschoenen te dragen. Houdt bij het uitkiezen van schoeisel ook rekening met weersomstandigheden zoals regen en sneeuw!

Wij hanteren een leeftijdsadvies van 12 jaar, maar dit is slechts een advies. De verhalen die wij vertellen zijn bloederig, luguber (onthoofding, verkrachting, moord, wraak etc.) en bevatten soms woorden die wellicht moeilijk te begrijpen zijn voor jonge kinderen. Daarnaast is het een flinke wandeltocht tot laat in de avond, zijn er geen toiletbreaks en vergt het soms wat concentratie. Niet alle kinderen zijn hier klaar voor.  Wij denken dat je zelf het beste kunt inschatten of jouw kinderen mee kunnen zonder de andere deelnemers te storen.

Nee, helaas niet! De route loopt niet langs openbare toiletten. Omdat elk verhaal bijdraagt aan de tour en soms in andere verhalen terug wordt gerefereerd aan eerder verhalen, raden wij het ook af om een verhaal over te slaan, of later in te haken. Voor een medische noodzaak (blaasproblemen of iets dergelijks) maken wij natuurlijk een uitzondering. Je dient dit van tevoren (per mail of telefoon) te melden aan de gids, zodat hij/zij de route kan aanpassen. Voor alle anderen: Zorg dat je van tevoren bent geweest!

Als het goed is, krijg je na het plaatsen van je reservering een e-mail waarin de beste parkeerplekken worden aangegeven. Sommige tours eindigen op een andere plek dan waar ze beginnen, dus wij raden je aan dit advies op te volgen.

Wanneer je een reservering plaatst, worden de bevestigingen automatisch verstuurd door ons reserveringssysteem. Wij raden je aan om een uurtje te wachten en jouw junkmail / ongewenste email goed na te kijken! Mocht de e-mail daar ook niet tussen zitten, stuur ons dan even een berichtje, of bel even! Klik hier voor contactgegevens.

Dat is niet echt een vraag, maar wel een veel gemaakte opmerking! Voor jou is er in elk geval goed nieuws, want de Ghosttour is júist heel geschikt voor jou! Een Ghosttour kun je zien als een spannende theatervoorstelling in de open lucht. De uitgedoste gids vertelt lugubere verhalen, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Er klinkt zachte, spookachtige muziek en er zijn soms geluidseffecten om het verhaal te ondersteunen, maar er zijn geen figuranten die plots uit de bosjes springen met kettingzagen. Wij geloven dat een écht goed verhaal, dat goed verteld wordt, geen opsmuk nodig heeft. Wij gaan voor kippenvel, sfeer, spanning en soms ook zwarte humor, maar je hoeft absoluut niet bang te zijn voor ‘jumpscares’.

De Ghosttour gaat in principe altijd door. Alleen wanneer er door het KNMI een weeralarm wordt afgegeven krijgt u van ons een e-mail en de mogelijkheid een nieuwe datum te plannen. Het voordeel van sneeuw en regen is dat het zeer rustig is in de stad, dit kan een unieke ervaring opleveren!

LET OP: Voor de speciale Corona-proof Ghost Tour in Oisterwijk gelden andere annuleringsvoorwaarden, zie kopje “info” op de pagina van Oisterwijk.

Voor reserveringen voor 1 t/m 3 personen kun je tot 48 u van tevoren kosteloos annuleren.
Het kosteloos annuleren van groepsreserveringen vanaf 4 personen kan tot uiterlijk 1 week van tevoren.
Het kosteloos annuleren van groepsreserveringen vanaf 6 personen kan tot uiterlijk 2 weken van tevoren.
Het kosteloos annuleren van groepsreserveringen vanaf 10 personen kan tot uiterlijk 3 weken van tevoren.

Bij latere annuleringen dan bovenstaand schema of “no shows” op de avond zelf, zijn wij genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen. Indien er 1 of 2 personen minder meekomen van een groepsreservering, gelden dezelfde regels als bij reguliere annuleringen.

Soms. Op de Facebook pagina’s van alle Ghosttours worden regelmatig acties uitgezet. Houdt deze pagina’s dus goed in de gaten!